В Україні пропонується ввести податок на здоров'я — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні пропонується ввести податок на здоров'я

8514
Прийняття закону "Про загальнообов'язкове державне медичне страхування" вдарить по фінансовому здоров'ю працездатних, наділивши їх почесними правами і конкретними обов'язками.
У Верховній Раді зареєстрований законопроект № 11077 "Про загальнообов'язкове державне медичне страхування" (ініціатива народного депутата від фракції Партії регіонів Антона Яценка). Текст цього документу опубліковано на офіційному парламентському сайті. Проект передбачає введення в Україні трирівневої системи медстрахування: 1-й - солідарний, 2-й рівень - загальнообов'язковий накопичувальний, 3-й - добровільний недержавний.
Платниками внесків до солідарної системи визначені, зокрема, страховики (по суті - роботодавці, включаючи спрощенців), платниками внесків до Накопичувального страхового фонду виявляються, головним чином, застраховані особи (їх перелік ледве уміщається на 2 сторінках формату А4). При цьому в законопроекті деталізуються обов'язки застрахованих осіб (стаття 14), страховиків (стаття 16), регламентується також відповідальність останніх за невиконання фінансових зобов'язань (стаття 65) і т. д., і т. п.
Детальний аналіз цього документа видається передчасним - його (ми сподіваємося і це досить імовірно) відкладуть в "довгий ящик". Якщо ж законопроект буде прийнятий у нинішній редакції, то наслідки імплементації для підприємців та найманих працівників можуть виявитися плачевними.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас