Китай і Північна Корея домовилися про економічні зони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай і Північна Корея домовилися про економічні зони

Казна та Політика
233
Уряд Китаю підписав з КНДР договір про участь у вільних економічних зонах. Про це повідомляє Agence France-Presse з посиланням на Міністерство торгівлі КНР.
Китай і Північна Корея мають намір спільно розвивати дві вільні економічні зони. Перша розташована на островах в гирлі річки Ялуцзян, по якій прокладено кордон між двома країнами. У цій СЕЗ планується розміщувати компанії, пов'язані з інформаційними технологіями та туризмом.
Друга знаходиться в місті Расон на кордоні Росії, Північної Кореї і КНР. Там планується розвивати переробку сировини, виробництво обладнання, високі технології та високоефективне землеробство. Крім того, в Расоні планується створити "логістичний центр", розмістивши в економічній зоні транспортні компанії.
СЕЗ в Расоні була створена в 2011 році. В даний час КНДР і російська компанія РЖД відновлюють залізницю з Расон до станції Хасан у Приморському краї РФ. Кілька причальних терміналів в Расоні орендують китайські компанії, влада КНДР вже не обмежує їх у веденні бізнесу.
У 2010 році влада КНДР підписала меморандум про взаєморозуміння з китайською державною компанією Shangdi Guanqun Investment. У китайській компанії обіцяли побудувати на території СЕЗ в Расон завод з переробки вугілля, залізницю, автомагістралі і порт. Інвестиції китайців у проект повинні скласти близько двох мільярдів доларів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас