В Україні припинили видавати внутрішні паспорти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні припинили видавати внутрішні паспорти

9793
В Україні виникла тимчасова проблема з видачею внутрішніх паспортів через формальні питання, яку мають намір вирішити протягом двох днів, повідомили в МВС.
"Зараз всі документи, в тому числі і бланки паспортів, передаються в Держміграційну службу. Це окрема державна структура, яка буде займатися цими питаннями. Проблема буде вирішена протягом двох днів", - заявив спікер міністерства Володимир Поліщук, пише "Сегодня".
Як з'ясувалося, Управління з реєстрації фізичних осіб, яке раніше перебувало в складі міністерства і регулювало видачу документів, в даний час переходить до Держміграційної служби. Тому видача внутрішніх паспортів поки не може здійснюватися.
За даними правоохоронців, уже в 16 областях почали знову видавати документи, але в інших регіонах все ще є проблеми. "Днями прийшла до паспортного столу свого ЖЕКу в Солом'янському районі Києва, щоб почати оформляти новий паспорт після розлучення, але паспортистка мені заявила, що документи зараз не прийме, тому що їх у неї накопичилося дуже багато через відсутність бланків паспортів. У підсумку порадила прийти протягом місяця, мовляв, проблема буде знята", - зазначила мешканка Києва Анастасія.
У Держміграційній службі підкреслили, що якщо паспортист починає відмовляти в прийомі документів, то він діє незаконно. "Те, що у громадянки відмовилися приймати документи на отримання паспорта, - це порушення закону, ми з'ясуємо, чому так сталося. Швидше за все, ЖЕКи просто не хочуть накопичувати собі роботу. Дефіциту бланків немає, просто в ці дні йде їх передача", - пояснила перший заступник Департаменту паспортної роботи та громадянства ДМСУ Тетяна Нікітіна.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас