Німці пригрозили заморозити допомогу Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німці пригрозили заморозити допомогу Греції

Казна та Політика
430
Німеччина заблокує виділення фінансової допомоги Греції, якщо Афіни не виконають обіцянки щодо виконання заходів економії, які давалися в обмін на попередні транші. Про це повідомляє The Daily Mail. За словами Міхела Фукса, другої людини в партії ХДС Ангели Меркель, ФРН накладе вето на майбутні рішення ЄС про допомогу.
Фукс заявив, що Німеччина досягла "меж того, що може винести". Він також не погодився на поступки. "Навіть якщо стакан наполовину повний, цього недостатньо для нового траншу", - підкреслив партійний лідер.
Інспектори так званої "трійки", до якої входять ЄС, МВФ і Європейський Центробанк, винесуть свій вердикт про виконання Грецією своїх зобов'язань до середини вересня. Тільки після цього Афіни зможуть отримати від Брюсселя наступний транш на 25 мільярдів євро.
Греція, чий борг навіть після реструктуризації перевищує 130 відсотків ВВП, життєво зацікавлена в отриманні допомоги від ЄС, бо не може зараз позичати кошти на відкритому ринку. Однак умовою допомоги є урізання соціальних програм і підвищення податків.
Хоча на словах грецький уряд погодився із зобов'язаннями щодо економії, в Брюсселі побоюються, що насправді Афіни як і раніше витрачають занадто багато. У попередні роки грецький уряд штучно занижував дефіцит бюджету, вводячи іноземців в оману щодо свого фінансового становища.
Якщо черговий транш від ЄС не буде отриманий восени, Греції загрожує дефолт до кінця року, тому що грошей на виплату боргів у Афін недостатньо. З іншого боку, повна реалізація заходів економії ще більше погіршить економічну ситуацію в країні, яка перебуває в депресії останні 4 роки.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас