Українців хочуть нагодувати індичатиною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українців хочуть нагодувати індичатиною

3120
Українці об'їлися курятиною - так вирішили в аграрному міністерстві і готуються нагодувати всіх індичатиною.
У Міністерстві аграрної політики вважають, що українці "стомилися трохи від м'яса птиці". Тому хочуть всіх нагодувати індичатиною і розробляють цілу програму з розвитку індиківництва, пише ТСН.
Щоб в Україні більше гелготало, пропонують метод "кластера" - це коли велике господарство, яке розводить індиків, частину птиці роздає, або продає людям. Заохочувати населення тримати індиків збираються гривнею, доплачуючи за кожну вирощену голову або кілограм живої ваги. Будуть дотувати і великі господарства, щоб вони дешевше продавали людям індичат.
Директор одного з найбільших підприємств з вирощування індиків на Буковині Валерій Остапкевич розповідає, що індичат завозять з Німеччини, тому що вигідніше. За рік, хвалиться, збувають до 10 тисяч тонн свіжого м'яса - попит є. Однак Остапкевич впевнений, що індичатина не є альтернативою курятині. "Це є альтернативою м'ясу телятини. Вона гарна в переробці, дієтична, містить мало холестерину", - пояснює він.
У свою чергу аграрні експерти впевнені, що на індичатину українці будуть скупитися, бо й так проїдають більшу частину своїх заробітків. Однак індичатиною всіх нагодують не скоро. Програму з розвитку індиківництва будуть доопрацьовувати ще місяць, а втілювати її почнуть тільки з нового року - якщо будуть гроші.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас