Швейцарські банки звинуватили в допомозі німецьким податковим ухильникам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарські банки звинуватили в допомозі німецьким податковим ухильникам

235
Глава соціал-демократичної партії Німеччини, найбільшої опозиційної партії в країні, Зігмар Габріель звинуватив швейцарські банки в допомозі багатим німцям в ухиленні від сплати податків. Про це пише The Financial Times.
Габріель назвав дії фінансових установ "серйозним криміналом" і заявив, що ФРН повинна застосовувати санкції стосовно тих банків, які допомагають податковим ухильниками. Крім того, на його думку, Німеччина повинна створити посаду спецпрокурора по боротьбі з ухиленням від податків.
В даний час між владою Німеччини і Швейцарії існує угода, яка передбачає обкладення заможних німців, що приховують свої капітали в швейцарських банках, додатковими податками. Передбачається, що вони будуть платити в Швейцарії стільки ж податків, скільки виплачували б у ФРН.
При цьому влада двох країн гарантувала б їм безпеку особистих даних і збереження права власності. Однак через протидію опозиційних політиків федеральний уряд Німеччини не може отримати погодження закону у всіх землях країни. Тому договір не ратифікований.
У свою чергу, німецькі податківці кілька разів купували у швейцарців інформацію про громадян, які приховують свої доходи в банках цієї країни. Такі дії держслужбовців піддавалися осуду як з боку влади ФРН, так і з боку Швейцарії. За даними ЗМІ, уряд Північного Рейну - Вестфалії продовжує купувати дані про німецьких податкових ухильників.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас