В СНД хочуть вільно торгувати послугами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В СНД хочуть вільно торгувати послугами

320
Країни Співдружності Незалежних Держав планують домовитися про вільну торгівлю послугами.
Про це на прес-конференції повідомив урядовий уповноважений з питань співпраці з Росією та країнами СНД Валерій Мунтіян.
За його словами, нещодавно ратифікований Україною договір про зону вільної торгівлі СНД передбачає вільну торгівлю товарами, а щодо послуг буде підписана додаткова угода.
При цьому він зазначив, що договір про зону вільної торгівлі СНД поки що не набрав чинності, проте він вже ратифікований трьома країнами, що дозволяє йому набрати чинності через 30 днів після того, як ці країни оформлять відповідні документи.
"Як тільки перший етап буде оформлений після подачі заявки... буде створена робоча група, і сторони приступлять до послуг", - сказав Мунтіян.
Він спрогнозував, що такий договір може бути підписаний протягом 6 місяців після початку переговорів.
Крім того, Мунтіян знову заявив, що договір про зону вільної торгівлі є вигідним для України і принесе щорічно доходу близько 9,4 млрд гривень.
Він також підкреслив, що метою України є торгівля з учасниками СНД без вилучень і, хоча договір про вільну торгівлю передбачає деякі вилучення, проте в ньому чітко прописані механізми для переговорів про їх скасування.
Нагадаємо, Верховна Рада ратифікувала угоду про ЗВТ СНД 30 липня, а 9 серпня Президент Віктор Янукович підписав закон про ратифікацію.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас