У Греції почастішали напади на іноземців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Греції почастішали напади на іноземців

4440
У Греції, яка страждає від глибокої економічної кризи, почастішали напади на іноземців. Як передбачається, радикали смертельно поранили ножем в неділю 19-річного іракського біженця в центрі Афін. Раніше нападу піддалися румун і марокканець, проте їм вдалося врятуватися. Про це повідомляє "Німецька хвиля".
"В центрі Афін в неділю посеред вулиці невідомі, імовірно радикали, напали на 19-річного іракського біженця і завдали йому кілька ножових поранень, від яких той згодом помер", - йдеться в повідомленні.
Поліція розшукує п'ятьох ймовірних злочинців. Інші подробиці невідомі.
Міністр громадського порядку та захисту громадян Греції Нікос Дендіас висловив родичам загиблого іракця глибокі співчуття і обіцяв вести "нещадну боротьбу проти всіх злочинців".
Як зазначають ЗМІ, за останні тижні активність правоекстремістських угруповань в Греції різко зросла. Ультраправа партія "Золота зоря", що отримала на недавніх парламентських виборах майже 7% голосів, намагається в умовах кризи грати на ксенофобських почуттях греків. Наприклад, вона організувала безкоштовну роздачу продовольства - але тільки тим нужденним, які є власниками грецьких паспортів.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас