Російській мові в Одесі надали статус регіональної — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російській мові в Одесі надали статус регіональної

1495
Сьогодні, 13 серпня, Одеська міська рада ухвалила рішення надати російській мові в місті статус регіональної.
За це рішення проголосували 73 з 120 депутатів міськради, пише УНІАН. Представники фракцій ВО "Батьківщина" і "Фронт змін" проігнорували сесію.
Так, рішенням міськради передбачено: "прийняття актів міської ради та виконавчого комітету поряд з державною мовою російською мовою; використання в роботі, діловодстві, документації, листуванні поряд з державною російської мови; видання друкованої продукції службового та допоміжного характеру (бланків, форм, квитанцій, квитків тощо) російською мовою; виконання найменувань і написів на офіційних бланках, печатках, штампах, штемпелях, табличках органів Одеської міської ради, комунальних підприємств, установ, об'єднань громадян поряд з державною мовою російською мовою; в разі необхідності доукомплектування органів і установ Одеської міської ради з урахуванням прийнятих рішень щодо використання, розвитку і захисту російської мови".
Також розміщення всіх форм аудіо-візуальної реклами на території міста здійснюється українською або російською мовою.
Щоб уникнути прориву в зал засідань міськради груп протестуючих виборців, які на липневій сесії захопили трибуну сесії, вранці навколо будівлі мерії встановили металеві парапети, що викликало здивування у іноземних туристів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас