Тисячі людей евакуйовані з Канарських островів через катастрофічні пожежі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тисячі людей евакуйовані з Канарських островів через катастрофічні пожежі

939
Більше чотирьох тисяч людей були евакуйовані з островів Канарського архіпелагу через посилення лісових пожеж, що почалися там в перших числах серпня, повідомляє Reuters. Інформації про постраждалих поки не надходило.
Поширенню вогню сприяють сильний вітер і спека - температура повітря досягає позначки в 40 градусів за Цельсієм.
На початку минулого тижня пожежники локалізували вогнища загоряння, проте в п'ятницю пожежа відновилася з новою силою. Тільки за три дні вогонь охопив 200 гектарів землі на острові Тенеріфе і 470 гектарів на острові Ла Гомера, передає РИА "Новости".
В цілому ж нинішні пожежі на Канарських островах, що належать Іспанії, знищили вже близько чотирьох тисяч гектарів лісу. При цьому вогнем охоплена частина національного парку Гарахонай на острові Ла Гомера, який входить до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО: тут ростуть сотні видів рослин, деякі з яких визнані унікальними.
Пожежні раніше повідомляли, що причиною загоряння лісу могли бути умисні підпали. Однак деякі експерти схильні вважати, що причиною природної стихії стала зміна клімату - немає дощів.
Раніше, у другій половині липня, лісові пожежі охопили іспанську провінцію Каталонія. В результаті там загинули чотири людини, а полум'я знищило 14 тисяч гектарів лісу.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас