Аграрії передали Аграрному фонду вже понад 470 тис. тонн зерна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аграрії передали Аграрному фонду вже понад 470 тис. тонн зерна

Аграрний ринок
197
Аграрії поставили на елеватори Аграрного фонду понад 470 тис. тонн зерна за форвардними контрактами, з яких 300 тис. тонн зерна переоформлено в державний інтервенційний фонд.
Про це йдеться в повідомленні відомства з посиланням на генерального директора Ігоря Якубовича.
"Аграрний фонд вже перерахував сільгоспвиробникам майже 160 млн грн. В цілому державна установа повністю розрахувалася за 86 форвардними контрактами", - повідомив Якубович.
За словами гендиректора Аграрного фонду, за обсягами переоформлення зерна в державний інтервенційний фонд лідирують Луганська, Вінницька, Донецька, Харківська та Кіровоградська області.
Як повідомляло "Дело", Аграрний фонд України (АФУ) має намір в поточному маркетинговому році (МР) здійснити переробку близько 0,5 мільйона тонн продовольчого зерна інтервенційного запасу для подальшого виходу на ринок з метою згладжування цінових коливань на ринку борошна, повідомив глава установи Ігор Якубовський.
За прогнозами АФУ, в поточному маркетинговому році фонд буде в цілому мати інтервенційний ресурс продовольчого зерна в розмірі більше двох мільйонів тонн, з яких близько 1,2 мільйона тонн зерна - перехідні запаси, 0,8 мільйона тонн - зерно врожаю 2012 р., викуплене у аграріїв в рамках механізму форвардних закупівель.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас