Скільки коштує зібрати дитину в школу і як змінилися ціни? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки коштує зібрати дитину в школу і як змінилися ціни?

1736
Через три тижні школярі знову сядуть за парти. Батьки вже почали штурмувати магазини і ринки, скуповуючи десятками ручки і зошити, щоб запастися на весь навчальний рік. Щоб з'ясувати, скільки в цьому році обійдуться збори першокласника, "Сегодня" вирушила на торгові ряди Центрального ринку Харкова, який здобув славу найдешевшого в місті.
Щоб зрозуміти, як змінилися ціни, ми порівняли вартість одягу і канцелярії з торішніми цінами (див. ілюстрацію). Так, у порівнянні з минулим роком форма подорожчала на 45-100 грн. Якщо ж ви побажаєте купити не костюм, а піджак або брюки, доведеться неабияк побігати між рядами, напередодні шкільного сезону продавці виклали на прилавки лише повні комплекти.
"Брюки окремо можна купити, а от піджаки виробляються в комплекті з брюками, ніхто не буде їх розділяти", - стверджують продавці. На відміну від минулого року, коли на ринку продавали лише китайські та турецькі вбрання, цього літа з'явилися піджаки і спідниці вітчизняних виробників.
"Наші костюми коштують дешевше закордонних. Так, форма кременчуцької фабрики обійдеться мінімум 280 грн, артемівської - 350 грн. А за вбрання з Туреччини доведеться викласти від 450 до 650 грн. З приводу якості не можу сказати, що якісь з них краще, але запевняю всі надійні, інших ми просто не продаємо", - запевнила нас продавець шкільної форми Ольга.
Канцелярію беруть в складчину. А ось канцелярське приладдя в порівнянні з минулим роком навіть трохи подешевшало.
Ірина вже не перший рік працює продавцем канцелярського приладдя. Як досвідчений реалізатор жінка стверджує: ластики і зошити краще купувати оптом. "Зрозуміло, що однії ручки на цілий навчальний рік не вистачить навіть першокласнику, те ж саме можна сказати і про прості олівці, фломастери, одним зошитом теж у школі не обійдешся. На конспекти з різних предметів їх піде не менше десятка. А для покупців, які беруть товари від 10 штук, я завжди виставляю оптові ціни", - стверджує Ірина.
За словами жінки, деякі батьки навіть кооперуються, щоб зекономити гроші. "Наприклад, 10 пачок фломастерів одній дитині за навчальний рік ніяк не вималювати. Тому батьки роблять покупки в складчину. Якщо роздрібна ціна 22 грн за упаковку, то оптом їм вдається купити по 16 гривень", - каже жінка.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас