Google вводить нові антипіратські заходи: в систему ранжировки доданий новий параметр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google вводить нові антипіратські заходи: в систему ранжировки доданий новий параметр

1078
У блозі Google з'явився запис про те, що компанія розгортає нові заходи, що передбачають покарання сайтів, які отримують дуже велику кількість скарг від правовласників. Згідно з повідомленням, в систему рейтингової ранжировки був доданий новий параметр, своєрідна "антипіратська міра", яка передбачає врахування скарг від правовласників.
З кожною новою скаргою, яка повинна надалі підтвердитися, рейтинг сайту буде знижуватися і його місце в пошукових результатах опускатися все нижче і нижче, знижуючи обсяг вхідного трафіку на ресурс-порушник. Аналітики кажуть, що для багатьох користувачів пошуковик Google став одним з інструментів пошуку неліцензійного контенту, за що в минулому Google отримував масу докорів у пособництві піратам.
Однак за останні роки інтернет-компанія робить все більше для очищення свого пошукового індексу від піратських матеріалів. У повідомленні Google йдеться, що даний крок не варто розглядати як бажання компанії стати "копірайт-поліцейським", але тут треба бачити бажання компанії стати "законослухняним" і "легітимним" пошукачем.
"Ця процедура зміни рейтингу повинна легітимізувати і підвищити якість пошуку", - сказано в повідомленні Google. Як пояснили в компанії, сьогоднішній крок не означає, що пошуковий індекс буде поступово вичищати від посилань на mp3 і відео, але він означає, що постачальникам ліцензійного контенту буде даватися пріоритет.
"Вперше ми оголосили нашу антипіратську програму ще два роки тому. Відтоді ми отримуємо все більше даних від правовласників про випадки порушення контенту. Інакше кажучи, зараз ми отримуємо в місяць запитів на видалення більше, ніж за весь 2009 рік. За останні 30 днів перегляд рейтингу торкнувся 4,3 млн. сайтів", - зазначили в компанії.
Самі правовласники аплодують кроку Google. "Це цивілізований крок. Музична індустрія вже давно закликала Google до подібного руху. Враховуючи домінування Google в мережі, факт того, що користувачі побачать на першій сторінці пошуку, надає вирішальне значення", - зазначила Керрі Шерман, генеральний директор Recording Industry Association of America.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас