"Велика двадцятка" восени обговорить заходи щодо зниження цін на продовольство в світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Велика двадцятка" восени обговорить заходи щодо зниження цін на продовольство в світі

Казна та Політика
296
"Велика двадцятка" проведе зустріч для обговорення заходів зі зниження світових цін на продовольство, передає Reuters з посиланням на британські ЗМІ. Очікується, що обговорення підготовки зустрічі завершиться 27 серпня, а сама конференція може відбутися в кінці вересня - на початку жовтня цього року. Відзначається, що однією з причин зростання цін на продовольство стала найсильніша за 50 років засуха в США.
При цьому представники "Великої двадцятки" спростували інформацію про те, що конференція щодо зниження цін на продовольство є ознакою паніки. "Зустріч покликана показати, що всі ми розуміємо цей стан і виступаємо проти будь-яких дій, які можуть підсилити волатильність на ринку", - сказав один з представників "Великої двадцятки".
Конференція G20 з продовольчої проблеми стане першою для Форуму швидкого реагування (Rapid Response Forum). Він був створений як майданчик для дискусій і прийняття рішень на ранньому етапі виникнення глобальних проблем. Форум швидкого реагування, в свою чергу, є частиною Інформаційної системи оцінки ринку сільськогосподарських товарів (Agricultural Market Information System), яка була створена в 2011 р. з ініціативи Франції. Її основним завданням є запобігання кризовій ситуації на ринку продовольства, аналогічній до тієї, що була в 2007-2008 рр.
Зазначимо, світові ціни на продовольство зросли в липні на 6% після тримісячного падіння.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас