Олімпіада. Підсумки 12 серпня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Олімпіада. Підсумки 12 серпня

977
Олімпіада в Лондоні стала історією. За підсумками Ігор-2012 в загальному заліку перемогла збірна США (46-29-29), другими стали китайці (38-27-22), третіми - британці (29-17-19). Україна після вчорашнього цілком успішного дня з 20 (6-5-9) нагородами прийшла до фінішу на 14 місці.
Першим олімпійським чемпіоном заключного дня Лондонських Ігор-2012 став угандієць Стефен Кіпротич, який в легкоатлетичному марафоні фінішував першим з результатом 2 години 8 хвилин 1 секунда. Найближчий переслідувач з Кенії відстав на 26 секунд. Кращим з українців став Олександр Сітковський, який фінішував в дюжині найсильніших з кращим для себе результатом у сезоні.
Далі вся увага переключилася на боксерський ринг, де були розіграні медалі в п'яти вагових категоріях. Першим тріумфатором дня став 18-річний маловідомий кубинець Робейсі Рамірес Карразана, який у фіналі здолав ще одного вчорашнього юніора з Монголії. За наступним боєм в якості глядача спостерігав перший у новітній історії український олімпійський чемпіон Володимир Кличко, який став свідком переконливої перемоги співвітчизника Василя Ломаченка. Вирішальний бій він провів зосереджено й раціонально, тож у суперника з Кореї не було шансів (рахунок 9:19 говорить сам за себе), а наш боксер став дворазовим олімпійським чемпіоном! Слідом на вищу сходинку п'єдесталу пошани піднімалися казах Серік Сапієв, росіянин Єгор Мехонцев і британець Ентоні Джошуа.
Ще один прорив (після невдач в дзюдо, греко-римської та жіночої боротьби) стався у вільній боротьбі. Дебютант Олімпіад Валерій Андрейцев добрався до фіналу у ваговій категорії до 96 кіло, де, на наш превеликий жаль, програв американцю. А ось Андрій Квятковський далі 1/8 фіналу не пройшов. Чемпіонами дня стали японець Тацухіру Йонеміцу і американець Джекоб Стівен Уорнер.
Далі почалися фінали в командних видах спорту, де наша країна представлена взагалі не була. Олімпійськими чемпіонами стали російські волейболісти, які здобули вольову перемогу над бразильцями, французькі гандболісти, які здобули перемогу над шведами в малорезультативному фіналі, американські баскетболісти, яких не зуміли зупинити раціональні іспанці, і хорватські ватерполісти, які змусили похвилюватися своїх уболівальників у фіналі проти італійців.
Першість в групах розіграли гімнастки Росії і Білорусії, причому перші врешті-решт обіграли других з запасом. Україна в порівнянні з кваліфікацією зробила крок вперед і завершила Олімпіаду на п'ятому місці.
У чоловічому крос-кантрі, а це вже маунтінбайк, переміг чемпіон світу з Чехії Ярослав Кулхави, вирвавши перемогу в одну секунду у швейцарця Ніно Шуртера.
Закривали Олімпіаду жінки, які виявляли найсильнішу в сучасному п'ятиборстві. Наші надії були пов'язані з виступом титулованої Вікторії Терещук та молодої Ірини Хохлової. Перша стала відставати від лідерів з перших номерів програми, друга після конкуру навіть вийшли в лідери, але в підсумку після "комбайну" фінішувала десятою. Останньою чемпіонкою Лондона-2012 стала литовка Лаура Асадаускайте.
За матеріалами:
sport.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас