Вибори-2012 обійдуться дорожче, ніж у 2007 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вибори-2012 обійдуться дорожче, ніж у 2007 році

Казна та Політика
233
Нинішня виборча кампанія обійдеться її учасникам дорожче, ніж парламентські вибори в 2007 році, вважає голова правління Комітету виборців України (КВУ) Олександр Черненко.
"Якщо підсумувати партійні каси і мажоритарні, то це, безумовно, буде більше, ніж у 2007 році", - заявив Черненко на прес-конференції в п'ятницю.
Він нагадав, що на позачергових парламентських виборах "вся партійна каса йшла на партії", оскільки вибори проводилися чисто за пропорційною системою.
"Якщо порівнювати з останніми виборами 2007 року, то, думаю, партійна складова буде дешевша, тому що тоді не було мажоритарників, і вся партійна каса йшла на партію, партій було багато, був 3% бар'єр, який було легше подолати, і тоді саме партії витрачали трохи більше", - зазначив він.
На думку Черненка, головною проблемою на виборах буде саме підкуп виборців. Так, уже зараз виборцям роздають продовольчі пайки, надають послуги, обладнають дитячі майданчики, але від імені не самих кандидатів, а благодійних фондів, що носять їхні імена.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас