У Харкові пасажири влаштували мітинг через скасування поїзда — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Харкові пасажири влаштували мітинг через скасування поїзда

1757
50 осіб заблокували в п'ятницю залізничні колії біля приміського терміналу станції "Харків - Пасажирський" з вимогою відновити рух електропоїзда сполученням "Харків - Бєлгород", скасованого з 10 серпня пасажирською компанією "Черноземье" (Росія).
Мітингувальники зібралися на колії, де мав о 8:50 відправитися електропоїзд сполученням "Харків - Бєлгород", введений Південною залізницею замість скасованого раніше.
Присутні поставили на колії лавку, і деякі з них сидять на ній. До них вийшли співробітники станції та представники Південної залізниці.
За словами протестувальників, їх не влаштовує вартість проїзду в новому поїзді. Вони заявили, що квиток до Бєлгорода зараз коштує 70 гривень, а раніше на скасованому поїзді до прикордонної станції "Козача Лопань" можна було доїхати за 5 гривень.
Квиток від російського кордону до Бєлгорода коштував 60 російських рублів.
Крім того, вони обурені незручністю маршруту нового поїзда: по шляху руху до кордону він не зупиняється на невеликих станціях, через що їх жителям доводиться сідати на нього в Харкові.
Представники Південної залізниці заявили мітингувальникам, що скасування старого поїзда - ініціатива російської пасажирської компанії, а вартість квитка в новому - 65-67 гривень.
Разом з тим, електропоїзд підвищеної комфортності сполученням Харків-Бєлгород не відправиться в п'ятницю в рейс, оголосили керівники Південної залізниці людям, які протестують проти скасування дешевих електричок до Бєлгорода.
"Просимо всіх, хто купив квитки на електропоїзд підвищеної комфортності, здати їх. Електропоїзд їхати не буде", - оголосили представники Південної залізниці в мегафон.
Протестуючі зустріли це оголошення аплодисментами і вигуками радості. Тим не менш, люди не поспішають розходитися, побоюючись, що як тільки вони зійдуть з рейок, поїзд таки відправиться.
Як повідомлялося, "Приміська пасажирська компанія "Черноземье" (Росія) перенесла припинення всіх приміських рейсів між Харковом і Бєлгородом на 10 серпня.
У свою чергу Південна залізниця з 6 серпня запустила пасажирський електропоїзд підвищеної комфортності "Харків - Бєлгород (Росія)" у зв'язку зі скасуванням приміських електропоїздів на цьому напрямку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас