Азаров: Україна буде збільшувати власний видобуток вугілля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Україна буде збільшувати власний видобуток вугілля

Енергетика
255
Уряд продовжить реалізацію програм зі збільшення власного видобутку вугілля.
Про це заявив Прем'єр-міністр України Микола Азаров в четвер під час відвідин шосткінського "Казенного заводу "Імпульс", повідомляє прес-служба КМУ.
"Ми прийняли рішення розвивати добування вугілля. Це надзвичайно складне рішення, оскільки для цього потрібні величезні капіталовкладення, це багато років, це низька рентабельність. Тобто необхідно вкласти великі кошти, а повернути їх ми зможемо років через 20. Але іншого шляху у нас немає. Ми будемо збільшувати видобуток вугілля", - сказав М.Азаров.
Прем'єр-міністр нагадав, що у зв'язку з надвисокою ціною російського газу уряд переводить енергоблоки вітчизняних ТЕЦ з газу на вугілля. Відповідно, зазначив глава уряду, необхідно більше видобувати вугілля.
Він додав, що після початку реалізації цієї програми Україна вже збільшила видобуток вугілля на 4 млн тонн.
"Зараз ми вже видобуваємо приблизно на 4 млн тонн вугілля більше, а отже, з'явилася потреба більш активізувати гірничо-підривні роботи, відповідно, збільшилася потреба у вашій продукції (заводу "Імпульс" - ред.)", - сказав М.Азаров. Він також підкреслив, що реалізація програми дасть можливість також збільшити кількість робочих місць в суміжних галузях.
Нагадаємо, що держбанк Китаю готовий надати Україні кредит у розмірі 3,656 млрд доларів для реалізації проекту з заміни російського газу на українське вугілля.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас