Великобританія і Франція направлять до берегів Сирії групу військово-морських сил — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великобританія і Франція направлять до берегів Сирії групу військово-морських сил

481
Британія і Франція найближчим часом направлять у східне Середземномор'я до берегів Сирії потужне угруповання військово-морських сил.
Про це повідомляють західні ЗМІ, посилаючись на джерела в британському військовому відомстві.
До складу об'єднаного оперативного угруповання з британської сторони увійдуть вертольотоносець Illustrious, великий десантний корабель Bulwark з 400 морськими піхотинцями на борту, есмінець, фрегат і підводний човен.
Франція буде представлена авіаносним з'єднанням у складі авіаносця Charles De Gaulle і кораблів бойової охорони.
Нагадаємо, конфлікт в Сирії триває з березня 2011 року, його жертвами стали, за даними ООН, 16 тисяч осіб. Спроби почати переговори між повстанцями і режимом Башара Асада провалилися. Країни Заходу намагаються через Радбез ООН посилити тиск на Дамаск, однак спроби прийняти відповідну резолюцію наштовхуються на вето Росії та Китаю.
Минулого тижня урядові війська Сирії захопили в Алеппо групу офіцерів з Туреччини та Саудівської Аравії. За даними ЗМІ, захоплені військові координували дії груп бойовиків у місті.
8 серпня повідомлялося, що урядові війська Сирії вибили бойовиків з Алеппо і відновили контроль над містом. Раніше, наприкінці липня повстанцям не вдалося захопити Дамаск.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас