Безробітні американці стали просити менше грошей у держави — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безробітні американці стали просити менше грошей у держави

229
Згідно з переглянутими даними, тижнем раніше кількість звернень становила 367 тис., а не 365 тис., як повідомлялося раніше, йдеться в опублікованому в четвер звіті міністерства праці США.
Експерти, опитані агентством Bloomberg, очікували підвищення числа заявок за тиждень, що завершився 4 серпня, на 5 тис. відносно раніше оголошеного рівня - до 370 тис.
Менш волатильний показник - середня кількість заявок, поданих за останні чотири тижні, - опустився минулого тижня до 368,25 тис. з 366 тис. тижнем раніше.
Число американців, які продовжують одержувати допомогу з безробіття, за тиждень, що завершився 28 липня, зросло до 3,332 млн осіб з переглянутих 3,279 млн осіб тижнем раніше. Експерти очікували підйому показника до 3,275 млн осіб з раніше оголошених 3,272 млн.
Економісти зазначають, що в основному відновлення ринку праці США відбувається за рахунок сповільнення темпів звільнень, що говорить про те, що компанії відчувають досить сильний попит для того, щоб, принаймні, утриматися від скорочення штатів. Таким чином, вони оберігають споживчий сектор від нових потрясінь і дозволяють тому підтримувати відновлення економіки.
"Ринок праці повільно, але вірно відновлюється, незважаючи на всю невизначеність, що випливає від європейських боргових проблем, а також майбутніх виборів і ситуації з держбюджетом, - зазначає аналітик Naroff economic Advisors Джоель Нарофф. - Немає жодних підстав вважати, що зростання числа робочих місць, що спостерігалося в червні, не може повторитися в найближчі місяці".
У липні число робочих місць в США зросло на 163 тис., тоді як експерти очікували підвищення всього на 100 тис.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас