Фінансові піраміди заборонять законом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фінансові піраміди заборонять законом

761
У Верховній Раді зареєстрований законопроект №11060 "Про внесення змін до статті 4 закону України" "Про фінансові послуги і держрегулювання ринку фінансових послуг". Документ уточнює існуючий перелік фінансових послуг (діяльність на ринку цінних паперів, страхова діяльність тощо), визначаючи до них також управління майном для фінансування об'єктів будівництва та операцій з нерухомістю, операції з іпотечними активами при емісії іпотечних цінних паперів, банківські послуги.
При цьому забороняється надання фінансових послуг, не включених до переліку даного закону. Всі фінансові послуги, надання яких буде обговорюватися іншими законами, підлягають включенню до цього списку. Регуляторам фінансових ринків законопроект надає право визначати приналежність тих чи інших операцій до конкретного виду фінансових послуг.
Необхідність цих змін пояснюється в пояснювальній записці до законопроекту. "На сьогодні спостерігаються випадки надання суб'єктами госпдіяльності послуг, які по своїй суті є фінансовими, але не підпадають повністю під жоден конкретний вид, виписаний в законі. Відсутність регулювання такої діяльності призводить до послаблення захисту споживачів фінпослуг, і для громадян збільшується ризик залучення до схеми, які є шахрайськими або побудованими як "фінансова піраміда", - йдеться в записці.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас