"Безвізову" Грецію для російських туристів закрили через скандал з росіянами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Безвізову" Грецію для російських туристів закрили через скандал з росіянами

10886
Грецький уряд може прикрити програму, в рамках якої іноземці, включаючи росіян, могли з території Туреччини на поромах припливти на грецькі острови, не оформляючи заздалегідь шенгенську візу.
Справа в тому, що двоє російських туристів, які припливли з турецького Мармаріса на грецький Родос і отримали там шенгенську візу на 15 діб, не повернулися до Туреччини у визначений термін і вже не перебувають на Родосі. Інформація про це опублікована на сайті туроператора «Інтурист». Грецька влада припускає, що росіяни, імовірно, виїхали в іншу країну Шенгену і зараз вони вважаються такими, що незаконно перетнули кордон країн Шенгену.
«На жаль, у зв'язку з цим візова служба Родосу тимчасово призупиняє видачу віз на Родос через представництва в Туреччині. На даний момент правила в'їзду на Родос ідентичні правилам в'їзду в країни Шенгену. Комбінований тур Мармарис + Родос буде надаватися тільки туристам при наявності діючої відкритої шенгенської візи», - йдеться на сайті російського туроператора.
Інформація про це була опублікована на сайті «Інтуриста» ще 24 липня, тобто росіяни порушили правила Шенгенської зони всього через два тижні після того, як Греція в порядку експерименту погодилася пускати іноземців на свої острови без попереднього оформлення візи.
Цей скандал може прикрити всю цю програму, в рамках якої Афіни сподівалися істотно збільшити турпотік з сусідньої Туреччини. Справа в тому, що пропуск іноземців без попереднього оформлення візи влада Греції погоджувала з Єврокомісією, і навряд чи у Брюсселі будуть задоволені, що вже через два тижні завдяки цьому в ЄС з'явилися перші нелегали.
Як уже писав EUROMAG, на свої острови без попереднього оформлення візи Греція почала пускати іноземців, які відпочивають у Туреччині, з 7 липня. Експеримент триватиме до кінця вересня. Візи в паспорт прибулих туристів грецькі прикордонники ставлять прямо в портах на п'яти грецьких островах - Хіос, Кос, Лесбос, Родос і Самос (тепер Родос випав з цього списку). Віза дійсна протягом 15 днів, після чого турист зобов'язаний повернутися до Туреччини.
Після початку дії цієї програми експерти, опитані EUROMAG, допускали, що теоретично хтось з туристів може покинути острови і дістатися до континенту. Причому, для цього навіть не потрібно плисти на материкову Грецію, бо на Родос безпосередньо літають літаки європейських авіакомпаній з Нідерландів, Франції та Німеччини.
За матеріалами:
Euromag.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас