IKEA продала свій бренд за 11 млрд дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

IKEA продала свій бренд за 11 млрд дол

2118
Найбільша в світі мережа з торгівлі меблями та товарами для дому IKEA продала власний бренд за 75 млрд шведських крон ($11,2 млрд).
Новим власником бренду стала одна з дочірніх компаній IKEA - зареєстрована в Нідерландах Ikea Systems. До цього торгова марка належала фірмі Interogo, підконтрольній засновнику IKEA Інгвар Кампрад та зареєстрованій в Ліхтенштейні.
Як уточнює Agence France-Presse, операція з продажу бренду відбулася 1 січня 2012 року, проте відомо про неї стало тільки зараз. В IKEA пояснили, що транзакція спрямована на спрощення структури компанії.
Як відзначає The Local, бренд IKEA займає 89-е місце в рейтингу ста найдорожчих світових брендів, проте не є найціннішим серед шведських компаній. Його випереджає бренд шведської мережі універмагів Hennes and Mauritz (H & M), який оцінюється приблизно в 125 млрд крон і займає в сотні найдорожчих світових брендів 58-й рядок.
Нагадаємо, в 2010/2011 фінансовому році шведський виробник меблів IKEA отримав рекордний прибуток завдяки збільшенню продажів і розширенню частки практично на всіх ринках.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас