Південна Корея може відновити імпорт нафти з Ірану всупереч санкціям США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Південна Корея може відновити імпорт нафти з Ірану всупереч санкціям США

Енергетика
254
Південна Корея планує відновити імпорт нафти з Ірану після того, як Тегеран пообіцяв постачати нафту власними танкерами і надати суднам страхове покриття на суму до $1 млрд, пише газета Financial Times.
Південна Корея, що була до недавнього часу четвертим за величиною покупцем іранської нафти, стала першою з азіатських країн, що припинила імпорт нафти з цієї країни після того, як 1 липня в Євросоюзі була введена заборона на страхування танкерів, які перевозять іранську нафту.
Між тим, нафтопереробні компанії Південної Кореї повідомили, що Іран пропонує постачати нафту в азіатську країну за допомогою власних танкерів і готовий страхувати ці судна.
Південнокорейські нафтопереробники заявили, що ведуть переговори з національною танкерною компанією Ірану і планують незабаром підписати остаточну угоду. Втім, деталі переговорів не розкриваються, поки невідомо, чи буде іранська нафта продаватися в Південну Корею за заниженою ціною.
За оцінками експертів, поставки нафти з Ірану до Південної Кореї можуть відновитися вже у вересні, що дещо полегшить ситуацію в Ірані, вимушеному різко скоротити видобуток в останні місяці через введені проти цієї країни міжнародні санкції.
Поставки нафти з Ірану до Азії скоротилися наполовину в липні в порівнянні з рівнем того ж місяця минулого року.
У першому півріччі 2012 року імпорт іранської нафти Південною Кореєю зменшився на 17% - до 190 тис. барелів на добу. Щоб компенсувати нестачу нафти, країна була змушена збільшити закупівлі в інших країнах Близького Сходу, включаючи Іран, ОАЕ, Кувейт і Катар.
Нещодавно повідомлялося, що Іран вводить систему обмежень валютного обміну через брак в країні іноземної валюти, що утворився в результаті санкцій стосовно країни, введених США та ЄС.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас