Кабмін затвердив безкоштовну видачу польських віз українським громадянам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін затвердив безкоштовну видачу польських віз українським громадянам

1419
Кабінет міністрів України прийняв постанову від 8 серпня 2012 р. №731 "Про затвердження угоди між Кабінетом міністрів України та урядом Республіки Польща про скасування оплати за оформлення національних віз".
Відповідна постанова опублікована на сайті Кабміну.
"Затвердити угоду між Кабінетом міністрів України та урядом Республіки Польща про скасування оплати за оформлення національних віз, підписану 6 червня 2012 р. в м. Перемишлі", - йдеться в тексті постанови.
Угоду про скасування оплати за візи підписали міністри закордонних справ України та Польщі Костянтин Грищенко і Радослав Сікорський в Перемишлі 6 червня.
В кінці січня 2012 р. глави митних відомств України та Польщі підписали протокол, яким передбачається прискорення пропуску через кордон порожніх транспортних засобів.
У вересні 2011 р. Польща спростила оформлення шенгенських віз для громадян України. З переліку документів, які необхідно подавати окремим категоріям громадян для отримання шенгенських віз, вилучені довідка з місця роботи, копія трудової книжки, довідка з банку про стан рахунку та інші. Спростилася також процедура отримання віз бізнесменами та туристами.
Консульські установи Польщі видали громадянам України понад 570 тис. віз. в 2011 р., що на 117 тис., або на 25,8% більше, ніж у 2010 р.
Як повідомлялося, рішення про видачу віз громадянам України до Великобританії тепер приймається в регіональному прикордонному центрі Об’єднаного Королівства у Варшаві. При цьому у громадян України немає необхідності їхати в Польщу в варшавський центр служби імміграції та кордонів Великобританії, оскільки документи треба подавати до візового центру в Києві.
Нагадаємо, з 1 серпня набрав чинності безвізовий режим України з Туреччиною.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас