Один із найбільших банків Франції продасть свій підрозділ в Греції і покине країну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Один із найбільших банків Франції продасть свій підрозділ в Греції і покине країну

1057
Французький банк Credit Agricole отримав пропозиції про купівлю свого грецького підрозділу Emporiki від трьох місцевих кредитних організацій, пише The Financial Times. Конкретно мова йде про National Bank of Greece, Alpha Bank і Eurobank. Сума операції поки не уточнюється, але цілком ймовірно, французи зафіксують збитки від своїх інвестицій в Emporiki.
Представники грецького банківського сектора заявляють, що зараз Credit Agricole хоче просто вийти з грецького бізнесу. Зараз обсяг кредитів в Греції у банку становить 23 мільярдів євро і це робить його найбільш вразливою до кризи в країні іноземною кредитною установою.
За оцінкою аналітиків, збитки Credit Agricole від грецьких інвестицій після продажу Emporiki можуть скласти від 8 до 10 мільярдів євро. Однак через складне фінансове становище в країні французам доводиться надавати грецькому підрозділу 4,5 мільярда євро на рік.
Раніше ще одна велика французька компанія - ритейлер Carrefour - оголосила про продаж свого бізнесу в Греції. Торговельна мережа передасть свої супермаркети місцевому партнеру.
Греція зараз переживає найгострішу економічну кризу за останні півстоліття. Без допомоги Євросоюзу держава не може розплатитися за своїми боргами, що перевищують 120 відсотків ВВП навіть після реструктуризації. Економіка країни скорочується протягом чотирьох років.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас