Янукович узаконив суди в режимі відеоконференцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович узаконив суди в режимі відеоконференцій

593
Президент України Віктор Янукович підписав закон про внесення змін до законодавчих актів "Про судоустрій", в Цивільно-процесуальний кодекс, Господарсько-процесуальний кодекс, Кодекс адміністративного судочинства в частині участі громадян у судовому процесі в режимі відеоконференцзв'язку, повідомив радник глави держави, керівник головного управління адміністрації президента з питань судоустрою Андрій Портнов.
"Це стосується забезпечення можливості громадян участі в судовому процесі в режимі відеоконференцзв'язку", - сказав він на брифінгу 9 серпня.
Він нагадав, що в прийнятому КПК є відповідне правове регулювання.
"Сьогодні глава держави підписав і впровадив такий механізм в цивільному, господарському та адміністративному процесі", - підкреслив Портнов.
Він також зазначив, що головною тезою всіх цих кодексів щодо відеоконференцзв'язку є згода особи.
"Якщо людина не дає згоди на отримання від держави такого сервісу від участі в судовому засіданні з відеоконференцзв'язком, держава не може змусити нікого брати в такому режимі участь", - сказав радник президента.
В Україні 100% апеляційних судів вже обладнані такою системою. До кінця наступного року вона буде діяти у всіх судах по всій країні, підкреслив Портнов.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас