Китай готується знецінити долар — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай готується знецінити долар

Валюта
16786
У Пекіні заговорили про необхідність обміняти на золото сотні мільярдів доларів, що знецінить американську валюту.
Офіційна газета КНР "Женьмінь жибао" опублікувала рекомендації китайських економістів, які зводяться до ідеї поповнення золотих запасів Піднебесної. Економісти радять керівництву країни збільшити запаси золота в 6 разів - до 6 тис. тонн. Це означає, що Китай в найближчій перспективі може скинути на ринок сотні мільярдів доларів зі своїх резервів, пише російська "Независимая газета".
Зараз обсяг валютних резервів Китаю перевищує $3 трлн., тому Пекін цілком може собі дозволити обміняти кількасот мільярдів на золото.
"Якщо Китай почне скуповувати золото, то ринок отримає два сигнали для зростання його ціни. Перший - на ринок вийшов великий гравець, що дестабілізує поточний паритет попиту і пропозиції. Другий - основний кредитор США починає серйозно сумніватися в реальній вартості долара та/або кредитоспроможності Штатів, що неминуче викличе зростання панічних настроїв на ринку та черговий пошук альтернативи долару. В середньостроковій перспективі такий крок призведе до знецінення долара", - цитує видання директора департаменту "Абсолют Банку" Равіля Нігматова.
Аналітик UFS Investment Company Ілля Балакірєв зазначає при цьому: "Заява китайських економістів про такий намір - знаковий крок, і він може породити лавину, в фіналі якої нас чекає крах моделі світу, побудованої за американськими правилами. Це атака не на золото, але на долар як міжнародну резервну валюту. Наслідки такого кроку можуть бути колосальними".
За матеріалами:
Независимая газета
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас