Точка зору: Інтернет-магазини більше не будуть дешевими — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Інтернет-магазини більше не будуть дешевими

3584
Податківці хочуть ввести в інтернет-магазинах обов'язкові касові апарати і змусити кур'єрів на місці видавати клієнту чеки. Таким чином вони хочуть збільшити відповідальність магазинів і змусити їх продавати легальний товар.
Продавці в той же час упевнені, що після нововведення дешевизни в інтернеті більше не буде, пише ТСН. Власник інтернет-магазину Богдан Слатін впевнений, що нововведення спричинить чимало нюансів, які ускладнять життя.
"Кур'єри обслуговують часто не один десяток магазинів одночасно, їм доведеться возити за собою велику кількість касових апаратів", - зазначив Слатін. Додати сюди витрати на самі касові апарати - і товар автоматично подорожчає на 10-15%, прогнозує комерсант. Однак у податкової своя арифметика. "Якщо десять одиниць товару продавати - припаде 1-2 копійки на товар", - вважає керівник відділу готівкових розрахунків ДПС Павло Сидоров. Найдешевший касовий апарат коштує півтори тисячі гривень і служить 7 років. Але в податковій запевняють, що їх доведеться купувати не всім - норма стосується тільки юридичних осіб, а дрібних приватних підприємців не зачепить.
Частина магазинів може перетворитися на групу дрібних приватників, щоб не купувати апарати. Або інтернет-магазини перетворяться на сайти з цінами, нібито для ознайомлення з асортиментом.
Інтернетчиків дійсно важко проконтролювати, визнають у податковій. Проте обіцяють, що знайдуть важелі впливу на занадто хитрих. Якщо за перше порушення власник заплатить гривню, то за друге - повну вартість товару. А кожен наступний штраф буде в 5 разів дорожче товару. І за день таких покарань можна зібрати кілька сотень.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас