РФ: У Південній Осетії в формі російських солдатів мародерствували переодягнені українці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РФ: У Південній Осетії в формі російських солдатів мародерствували переодягнені українці

4456
Росія заявляє, що українці допомагали Грузії дискредитувати російську армію під час російсько-грузинської війни 2008 року.
Про це свідчить звіт слідчого комітету Російської Федерації про розслідування подій в Південній Осетії в серпні 2008 року, оприлюднений до 4 річниці війни.
Москва має намір добитися розслідування цих фактів у Міжнародному кримінальному суді, загальний обсяг кримінальної справи становить понад 400 томів.
За даними СК РФ, керівництвом Грузії були зроблені дії з метою дискредитації військовослужбовців російських Збройних Сил і створення негативного образу російського солдата
"Отримано свідчення свідків про те, що до вступу російських військ у Горі та інші населені пункти, розташовані на кордоні з Грузією, з метою пропаганди та введення в оману жителів Грузії та світової спільноти, українських найманців переодягли у форму російської армії і з їх участю монтували фото- і відеокадри про нібито факти насильства і мародерства російських солдатів щодо мирного населення, що живе в грузинських селах", - заявляє комітет.
"Трупи загиблих грузинських військовослужбовців переодягали в цивільний одяг, щоб спеціально змонтувати фото- і відеокадри про нібито значні жертва серед мирного населення грузинських сіл", - йдеться в повідомленні.
"Слідчим комітетом РФ дуже уважно вивчалася версія про нібито протиправні дії російських військовослужбовців на території грузинських населених пунктів. Однак ця версія не знайшла свого підтвердження", - йдеться в звіті.
Згідно з повідомленням, російськими компетентними органами робляться кроки для ініціювання процедури розслідування в Міжнародному кримінальному суді.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас