З наступного року в США гряде значне підвищення податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З наступного року в США гряде значне підвищення податків

Казна та Політика
4479
Поки кандидати в президенти США роз'їжджають по країні в пошуках грошей, а монетарна влада "пильно спостерігає" за спадом в американській економіці, відкритими залишаються проблеми у фіскальній політиці країни.
З наступного року в Америці запускається серія підвищень податків. Частина з них носить автоматичний характер і являє собою скасування податкових пільг епохи Джорджа Буша, друга частина - підвищення податків, введене нинішнім президентом Бараком Обамою. Що стосується республіканців, то вони обіцяють щонайменше скасувати друге. Хоча, ясна річ, на це піде довгий час, та й до найближчих виборів до Конгресу залишається ще не один рік, тож республіканцям доведеться чимало потрудитися, щоб зрушити ситуацію з мертвої точки.
Півзарплати в бюджет
А поки країна живе в такій невизначеності, ринок схиляється більше в бік негативного сценарію, згідно з яким податки все ж підвищать. І так прибутковий податок на американців з доходами вище $200 тис. на рік, або $250 тис. з сім'ї, зросте на 3,8 процентного пункту і складе 23,8% в порівнянні з нинішніми 18,8%. Втім, це ще не все.
Крім того, вводяться додаткові податки на приріст капіталу і дивіденди. Мова йде про ті самі автоматичні підвищення. Зокрема, податок на приріст капіталу може бути підвищений з 15% до 20%, а на дивіденди - з 15% до 23,8%. Загалом, максимальна ставка оподаткування для фізичних осіб підніметься до 39,6%, а у випадку з багатіями, чий дохід перевалює за $200 тис., - до 43,4%.
Будинки під укіс
Експерти вважають, що в першу чергу такі зміни торкнуться ринку нерухомості, що і без того не зміцнів з часів іпотечної кризи. Варто очікувати, що багато інвесторів почнуть активно розпродавати активи з метою не допустити зростання податкових виплат у майбутніх періодах. Так, наприклад, аналітики зазначають, що якщо у вас є будинок, з якого ви отримуєте дохід у пару тисяч доларів на рік, нові підвищені податки не призведуть до серйозних проблем. Але якщо мова йде про портфелі з 10 об'єктів нерухомості, де кожен дає прибуток в $15 тис. на рік, - масштаб проблеми виявляється значно ширшим.
Деякі житлові інвестори вже переходять від слів до справи. У консалтинговій організації Wealthstream Advisors зі штаб-квартирою в Нью-Йорку зізналися, що один із клієнтів в даний час намагається продати нерухомість в елітному районі Манхеттен за ціною, яка відповідає оподатковуваному прибутку в $2 млн. У тому випадку, якщо нерухомість продати не вдасться, доведеться платити додатково $76 тис. на рік через надбавки на багатіїв. Якщо ще додати підвищений податок на приріст капіталу до 20%, то податок на продаж нерухомості зросте до $476 тис., або на 60% від тієї суми, що доведеться заплатити зараз.
Протрясти портфелі
З іншого боку, деякі гравці активно фокусуються на зачистці своїх портфелів активів, розпродаючи цінні папери, які довгий час зберігалися на балансах. Адже деякі з цих паперів приносять прибуток і додають у своїй вартості - з нового року вони стануть предметом оподаткування. Але активи ці, по факту, не використовуються інвесторами, тож варто очікувати активних розпродажів і на фондовому ринку.
До речі, деякі закриті організації інвесторів почали давати поради своїм членам реструктурувати портфелі активів з метою скоротити негативний вплив від швидкого підвищення податків.
Нарешті, третя група "товарів", які опиняться під впливом податкових змін, - це боргові папери. Боячись швидких змін, деякі інвестори придивляються до муніципальних боргових паперів. Протягом останніх років гравці з великою охотою вкладалися в корпоративні боргові папери, які підлягали великим податковим відрахуванням. Велика прибутковість корпоративних бондів була для інвесторів вигідніша, ніж муніципальні низькодохідні бонди, нехай і звільнені від податків. Тепер же муніципальні папери стають все більш привабливими.
В результаті на ринку складається дуже напружена атмосфера, в якій невизначеність і ризики змушують інвесторів йти на розпродажі. Поки це носить лише локальний характер, однак ближче до осені, найімовірніше, почнеться значно сильніший рух.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас