Найпопулярніший внутрішній авіанапрямок цього літа Київ - Донецьк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найпопулярніший внутрішній авіанапрямок цього літа Київ - Донецьк

652
Цього літа українці активно літають з Києва до Донецька. Про це повідомила прес-секретар Міжнародного аеропорту "Бориспіль" Оксана Ожигова.
"Найбільша активність на внутрішніх рейсах в червні спостерігається в напрямку Донецька. Вона становить 25 тис. пасажирів, приріст - 10%", - повідомила вона і зазначила, що кількість пасажирів у південному напрямку внутрішніх авіаперельотів, незважаючи на період відпусток, майже не змінилася.
"Що стосується Сімферополя - приросту майже немає. За червень місяць в цьому напрямку налічується 23 тис. пасажирів, приріст становить лише 1%, Одеса - 14 тис. 600, приріст - 1%", - додала вона.
Нагадаємо, в 2012 році вартість авіаквитків на перельоти всередині України залишається однією з найвищих у Європі. Два найбільші українські авіаперевізники об'єднали свої маршрути у внутрішніх лініях України. Таким чином в Україні існує майже монополія на перевезення, що не дозволяє вийти на внутрішній український ринок бюджетним авіаперевізникам.
Як повідомлялося, наприкінці червня Азаров пообіцяв розібратися з цінами на внутрішні авіаперельоти.
"Ціни на квитки залежать, перш за все, від вартості авіаційного гасу. Але ви правомірно поставили це питання. Якщо ми хочемо, щоб авіаперельоти стали масовими, то ціни на квитки повинні бути доступними. Я доручу Мінінфраструктури розібратися з цим питанням", - сказав тоді прем'єр.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас