Олімпіада. Підсумки 7 серпня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Олімпіада. Підсумки 7 серпня

1064
На превеликий жаль, вівторок став для української збірної ще одним порожнім в плані завойованих нагород Лондонської Олімпіади. Наша країна залишилася в другому десятку (поки дев'ятнадцята) заліку націй, але ж хочеться сподіватися на краще. Тепер про досягнення та перемоги атлетів інших країн.
У чоловічих змаганнях з триатлону переміг британець Елістер Браунлі, випередивши на 11 секунд іспанця Хав'єра Гомеса. Тріумфатор на прізвисько Алі раніше двічі ставав чемпіоном Європи, а на попередній Олімпіаді замкнув дюжину найсильніших.
В Веймуті були розіграні два комплекти нагород олімпійської регати з вітрильного спорту. Голландець Доріан Ріссельберге впевнено переміг у класі "RS: X", а серед жінок в тому ж класі не виявилося рівних іспанці Марині Алабай Ніере. Українка Ольга Масливець до останнього претендувала на медаль, по ходу фінальної гонки лідирувала, але в підсумку сьогодні фінішувала другою, а в загальному заліку на завжди прикрому четвертому місці.
У спортивній гімнастиці було розіграно чотири комплекти нагород в окремих видах. Двічі пролунав гімн Китаю - на честь перемоги Фен Чже на брусах і Сю Лю на колоді, а в інших видах чемпіонами стали голландець Епке Зондерланд на перекладині і американка Олександра Райсман у вільних вправах. Українці, на жаль, в жодному виді участі не брали.
У синхронному плаванні продовжилася давня дуель Росії з Іспанією, а якщо перейти на особистості, то Наталії Іщенко та Андреа Фуентес. Вкотре, а сьогодні були названі найсильніші дуети, виграли слов'янки. Зовсім непогано виступив український дует, який посів шосте місце.
Далі, якщо йти за хронологією, почалися британські коронні види. Господарі виграли командну першість з виїздки в кінному спорті і тільки дві замість запланованих трьох золотих нагород на треку. Якщо Лаура Тротт вирвала перемогу в омніумі, то австралійка Анна Мірз не дозволила великій і жахливій Вікторії Пендлтон (дві видатні гонщиці не розмовляють кілька років) покрасуватися на першому місці індивідуального спринту. В останньому виді виступала українка Любов Шуліка, але після поразки в чвертьфіналі вона вище сьомого місця не піднялася. А ось сер Кріс Хой (між іншим, прапороносець збірної Великобританії на церемонії відкриття Ігор) в коронному кейріні став шестиразовим олімпійським чемпіоном.
Командні змагання з настільного тенісу серед жінок традиційно для цього виду спорту перетворилися на відкритий чемпіонат Азії, адже навіть в чвертьфіналі було тільки дві команди не з цього континенту. Китаянки не упустили шанс зміцнити своє лідерство в загальному заліку. А от в індивідуальних стрибках з триметрового трампліну спортсмени Піднебесної взяли дві нагороди, але "золото" дісталося росіянину Іллі Захарову. Українець Ілля Кваша поки не був призером Ігор, не став і сьогодні - лише восьме місце.
У греко-римській боротьбі Україна представлена взагалі не була, а чемпіонами стали кореєць Х’юнву Кім і іранець Газем Голамреза Резаеї. Останній комплект медалей перетворився на дуель двох іранських атлетів зі складними для вимови іменами і прізвищами. До світового рекорду ніхто з них не добрався, а найсильнішим став Бехдал Салімікордасіабі (спробуйте вимовити це швидко). Адже цей штангіст у свої 22 роки по два рази вигравав чемпіонати Азії і світу.
Ну і нарешті, легка атлетика. Уже в першому медальному виді, а це були стрибки чоловіків у висоту, організаторам довелося поламати голову. Росіянин Іван Ухов став олімпійським чемпіоном, узявши з першої спроби і 2,36, і 2,38 метра. "Срібло" взяв американець Ерік Кінард, а ось бронзову медаль довелося "розпиляти" на трьох спортсменів з Бахрейна, Канади і Великобританії. Міг у цій дружній компанії бути і українець Богдан Бондаренко, якому також вдалося показати результат 2,29 метра, але за кількістю спроб він опинився на сьомій позиції.
У метанні диска "золото" у п'ятій спробі вирвав німець Роберт Хартінг кидком на 68,27 метра, а адже світовий рекорд у цій дисципліні дорівнює 74,08 метра і належить з червня 1986 року атлету з НДР (хто не пам'ятає, була така країна) Юргену Шульте. Таофік Махлуфі з Алжиру фінішував першим з невеликим запасом на дистанції 1500 метрів. Саллі Пірсон із Австралія для тріумфу на стометрівці з бар'єрами треба було встановити олімпійський рекорд (12,35 секунди).
За матеріалами:
sport.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас