American Airlines можуть оштрафувати на 162 мільйони доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

American Airlines можуть оштрафувати на 162 мільйони доларів

254
Загальна сума вже запропонованих і потенційних штрафів для власника American Airlines - AMR Corp. - склала 162,4 мільйона доларів. Про це пише The Wall Street Journal з посиланням на матеріали Федеральної авіаційної адміністрації США (FAA).
Обсяг деяких стягнень є попередніми, оскільки FAA потрібно було подати документи про штрафи до 16 липня, а розслідування багатьох порушень ще не завершено. Подача документів у визначений термін пояснюється тим, що AMR проходить процедуру банкрутства за статтею 11.
Найбільшими штрафами є стягнення в розмірі 39,3 мільйона доларів за некоректне кріплення проводки у Boeing 757, 28,8 мільйона доларів - за несправність шасі у Boeing 777 і 27,6 мільйона доларів - за неполадки з двигунами Boeing 767.
У загальну суму включені 24,2 мільйона доларів - штраф, який FAA запропонувала в 2010 році за передбачувані технічні неполадки в електропроводці літаків MD-80. Свого часу цей штраф був найбільшим в історії роботи регулятора. Авіакомпанія оскаржила стягнення, найняла команду експертів і витратила мільйони доларів, щоб усунути порушення. Крім того, своїх постів позбулися декілька менеджерів, відповідальних за неполадки.
Про багато штрафів раніше вже повідомлялося, однак FAA не стягувала кошти, оскільки велися переговори з перевізникам щодо усунення порушень та можливого зниження суми.
AMR подала заяву про неплатоспроможність в листопаді минулого року. До цього часу компанія залишалася єдиним в США авіаперевізником, що не пройшов процедуру банкрутства за статтею 11 Кодексу законів про банкрутство, яка передбачає реструктуризацію і захист від кредиторів, а не ліквідацію. Відразу після цього в ЗМІ з'явилася інформація про можливе злиття American Airlines з іншим перевізником. Як стало відомо в кінці квітня цього року, American Airlines перейде під контроль US Airways.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас