Американських брокерів змусять розповідати про помилки роботів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американських брокерів змусять розповідати про помилки роботів

Фондовий ринок
438
Комісія з цінних паперів і бірж США (Securities and Exchange Commission) зобов'яже біржових брокерів розкривати всі помилки торгових роботів. Про це пише The Financial Times з посиланням на джерела в комісії. Крім того, SEC має намір удосконалити систему контролю за біржовими роботами.
Рішення Комісії послідувало за однією з найбільших помилок біржового робота за останні кілька років. Торгова програма великого американського брокера Knight Capital дала збій, в результаті чого компанія втратила близько 400 мільйонів доларів.
Фактично, біржовий робот знищив значну частину капіталу брокера менш ніж за годину торгів. Після появи цієї новини у понеділок, 6 серпня, акції Knight Capital впали більш ніж на 20 відсотків.
Брокер управляв коштами клієнтів і надавав ліквідність ринків, тому його банкрутство негативно позначилося б на індексах фондових бірж. У зв'язку з цим інвестори прийняли рішення викупити акції Knight Capital, щоб запобігти його остаточному краху.
На біржах США і Європи понад 60-70 відсотків угод відбувається біржовими роботами. В основному вони здійснюють так звані "швидкі" продажі і покупки цінних паперів. Рішення роботи приймають самостійно за допомогою спеціальних алгоритмів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас