Медведєв доручив створити в РФ новий літак — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв доручив створити в РФ новий літак

796
Мінпромторг і Об'єднана авіабудівна корпорація (ОАК) спільно з перевізниками повинні пропрацювати питання про створення регіонального літака. Про це, як повідомляє РИА Новости, заявив прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв.
"Нам потрібно подумати над створенням регіонального літака в Росії - або самостійно, що, на мій погляд, поки малоймовірно, але, може, ви мене переконаєте, я буду щасливий почути іншу думку, - або з кимось із виробників світового рівня", - заявив голова уряду.
Як зазначив Медведєв, розробники повинні виходити з того, що пріоритетом є життя людей, а не підтримка вітчизняного виробника. Якої місткості повинен бути новий літак, не уточнюється.
Регіональним вважається авіалайнер, розрахований на 30-100 пасажирів. На початку липня цього року прем'єр-міністр запропонував скасувати імпортні мита на ввезення літаків місткістю до 72 місць. Тоді голова уряду зазначав, що потреба в таких авіалайнерах залишається високою, а російські потужності не можуть впоратися з попитом на них. Медведєв пропонує скасувати мито в "межах певної кількості" і на певний термін.
Минулого тижня глава Мінпромторгу Денис Мантуров заявляв, що через три роки його відомство планує розпочати випуск регіональних літаків місткістю до 19 пасажирів, а через п'ять років - лінійку літаків на 9-12, 15-20 і 40 місць. Татарстанська інтернет-газета "Бізнес Online" повідомляла, що розробкою першого проекту займеться казанська компанія "Мвен". Подробиці щодо запуску лінійки регіональних літаків не уточнювалися.
В даний час в Росії виробляється регіональний літак Sukhoi Superjet 100 місткістю від 78 до 95 пасажирів і дальністю польоту 3-4,5 тисячі кілометрів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас