Точка зору: Гривня почне слабшати вже в цьому місяці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Гривня почне слабшати вже в цьому місяці

Валюта
5638
На думку експертів, починаючи з серпня, можна очікувати прискорення інфляції в Україні.
Як повідомила головний економіст інвестиційної компанії Dragon Capital Олена Бєлан, у липні динаміку споживчої інфляції як і раніше визначало зростання цін на продукти харчування, які займають 54% споживчого кошика.
Так, зниження цін на продовольство минулого місяця спостерігалося по багатьох позиціях, при цьому найбільший внесок зробили овочі та фрукти.
"Ми очікуємо, що інфляція прискориться, починаючи з серпня, за рахунок низької бази порівняння, зростаючих соціальних витрат і можливого зниження пропозиції пізніх овочів у зв'язку з засухою" - відзначила Бєлан.
Економіст інвестиційної компанії "Трійка Діалог Україна" Ірина Піонтковська зазначила, що в серпні можливе сповільнення щомісячної дефляції.
"Наш прогноз інфляції за підсумками року становить 3-3,5%. На цей показник може вплинути перегляд тарифів на ЖКГ, очікуваний після парламентських виборів у жовтні. Підвищення тарифів у середньому може скласти близько 30%, а за ним можливе зростання цін і на інші товари та послуги", - сказала Піонтковська.
При цьому вона вважає, що якщо тарифи на ЖКГ не зміняться, інфляція за підсумками року навряд чи перевищить 1-2%.
Нагадаємо, в Україні в липні 2012 року порівняно з червнем 2012 року споживчі ціни знизилися на 0,2%, проти липня 2011 року - на 0,1%. Інфляція в січні-липні 2012 року проти відповідного періоду 2011 року склала 1%.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас