США: Асад втратив контроль над Сирією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США: Асад втратив контроль над Сирією

1123
Башар Асад втратив контроль над країною, і самі сирійці вважають, що дні його злічені. Так прокоментував повідомлення про перехід прем'єр-міністра Сирії Ріяда Хіджаба на сторону опозиції представник Ради національної безпеки США Томмі Вітор, передає радіо "Свобода".
У поширеній сьогодні заяві Хіджаб називає режим Президента Сирії Башара Асада "терористичним" і каже, що з цього дня вважає себе "солдатом благословенної революції". Представник повстанської "Вільної сирійської армії" повідомив, що екс-прем'єр і його сім'я перетнули кордон Сирії з Йорданією, а разом з ним на бік опозиції перейшли ще двоє міністрів і декілька високопоставлених військових. Представник Хіджаба повідомив, що найближчим часом він вирушить у Катар.
Раніше сьогодні надійшли повідомлення про те, що Хіджаб, який став прем'єр-міністром в червні, відправлений у відставку.
У самій Сирії тривають бої між урядовими силами і повстанцями. В Дамаску стався вибух у будівлі державного телебачення Сирії, постраждали не менше трьох осіб.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас