Екс-глава банку Москви купив найдорожчий особняк у Великобританії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-глава банку Москви купив найдорожчий особняк у Великобританії

Нерухомість
1186
Покупцем найдорожчого особняка у Великобританії, проданого минулого літа за 140 мільйонів фунтів стерлінгів (близько 217 мільйонів доларів), виявився оголошений в міжнародний розшук колишній глава Банку Москви Андрій Бородін, повідомляє сайт британської газети Sunday Times з посиланням на представника місцевої ради Консервативної партії Джона Холсалла (John Halsall).
Аж до теперішнього часу ім'я покупця маєтку з майже 300-річним особняком, розташованими поблизу села Ременхем (Remenham) в англійському графстві Беркшир, було невідомо, бо угода здійснювалася через компанію, зареєстровану на Британських Віргінських островах.
Сам Бородін від коментарів утримався. "Я не коментую своє приватне життя", - заявив 45-річний екс-банкір.
На території маєтку, зокрема, розташовані вертолітний майданчик, спа-комплекс, домашній кінотеатр, поля для гольфу, стайні, човнова станція. Він оснащений високотехнологічною системою безпеки. Площа маєтку становить близько 80 гектарів.
За словами неназваного співробітника однієї з компаній, що займаються нерухомістю, Бородін вклав велику суму грошей в ландшафтний дизайн маєтку, а щорічно він витрачатиме на особняк з ділянкою понад 100 тисяч фунтів стерлінгів (близько 155 тисяч доларів).
Раніше придбаний Бородіним маєток належав принцу Уельському Фредеріку і грецькому судновласнику Джону Латсісу (John Latsis). У 2007 році його купив за 45 мільйонів фунтів стерлінгів (близько 69 мільйонів доларів) девелопер Майк Спінк (Mike Spink). Приватний консорціум вирішив продати нерухомість Спінку у зв'язку з тим, що через протести місцевих жителів не вдалося перетворити його в заміський клуб. Девелопер витратив на оновлення маєтку не один мільйон фунтів.
Раніше рекорд у вартості продажу будинку у Великобританії належав комплексу елітних резиденцій One Hyde Park на перетині Гайд-парку і вулиці Найтсбрідж в Лондоні, який був проданий за 136 мільйонів фунтів стерлінгів (близько 211 мільйонів доларів).
В кінці 2010 року стосовно Бородіна і його колишнього першого заступника Дмитра Акулініна було порушено справу за фактом шахрайства з коштами з міського бюджету на 12,76 мільярда рублів. Перед видачею цієї позики банк проводив додаткову емісію акцій на суму близько 15 мільярдів рублів, яку повністю викупила столична мерія як один з головних акціонерів.
За даними слідства, Банк Москви виділив цю суму ЗАТ "Прем'єр Естейт", яке використовувало її в 2009 році для придбання у структури дружини колишнього мера Москви Юрія Лужкова Олени Батуріної "ТД "Раменська" 58 гектарів землі в західній частині столиці Росії. Слідчі вважають, що службовці Банку Москви знали про недостовірність наданих "Прем'єр Естейт" відомостей про предмет застави, що служить забезпеченням кредиту, але ввели в оману керівництво банку, обдуривши його при оцінці консолідованого рівня кредитного ризику.
Генпрокуратура РФ направила в компетентні органи Великобританії запит про екстрадицію Бородіна.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас