Київські пляжі будуть закриті для купання до кінця сезону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київські пляжі будуть закриті для купання до кінця сезону

362
Санстанція заборонила купатися на столичних пляжах до кінця сезону. Про це заявив сьогодні, 6 серпня, на брифінгу заступник головного лікаря Київської міської СЕС Юлій Жигалов.
"Купатися однозначно - ні", - сказав він на прес-конференції в понеділок в Києві.
"Якщо не будуть відновлені показники води і не будуть вони відповідати санітарним нормам, взагалі, до кінця сезону, однозначно (будуть закриті пляжі - ред.)", - зазначив Жигалов.
Жигалов наголосив, що заборона на купання вводиться з профілактичною метою, оскільки за результатами замірів у воді "є перспектива розмноження мікроорганізмів".
Заступник головного Київської СЕС зазначив, що заборона купатися не означає заборону на відвідування пляжів.
"Пляж ми закрити не можемо", - підкреслив він.
Відповідаючи на питання про можливі терміни відкриття пляжів для купання, лікар зазначив, що, наприклад, в 2010 році при аналогічній ситуації пляжі були відкриті на початку жовтня.
Жигалов також нагадав, що з 11 київських пляжів, в травні поточного року були відкриті 7 пляжів для купання, але з 8 червня поступово і по черзі їх закривали.
Як раніше повідомляла газета Сегодня, закривши всі пляжі Києва ще місяць тому, СЕС так і не відновила їх роботу, тому що чергові проби води виявилися поганими.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас