Експерти: До кінця року євро може втратити до п'яти центів у парі з доларом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: До кінця року євро може втратити до п'яти центів у парі з доларом

Валюта
1117
Європейські та американські фінансові аналітики, навіть незважаючи на оптимістичні заяви Європейського центробанку, все ще ставляться скептично до перспектив єдиної валюти для єврозони.
Коли президент Європейського центрального банку Маріо Драгі пообіцяв 26 липня зробити "все можливе", щоб захистити євро, він досяг успіху в стримуванні спаду, який штовхнув валюту 17-національної єврозони вниз приблизно на 6 відсотків з кінця березня проти основних валют.
Трейдери на ринку опціонних угод відповіли підвищенням ставки відносно валюти з найгіршими результатами як для економіки розвинених країн світу з найбільшим за 11 тижнів показником. Ринок по операціях продажу цінних паперів для захисту від подальшого ослаблення піднявся протягом останніх двох тижнів, досягнувши максимуму з травня-2012.
В період після 12 січня 2011 року, коли канцлер Німеччини Ангела Меркель пообіцяла зробити "все необхідне для підтримки євро", і майже ідентична застава Драгі, Португалія, Іспанія і Кіпр запросили порятунку і $ 13-трильйонна економіка регіону балансувала на межі спаду.
"Що б не робив ЄЦБ, це не може викликати зростання на порожньому місці", сказав в телефонному інтерв'ю 2 серпня Френсіс Хадсон, глобальний стратег Standard Life Investments в Единбурзі. "Євро може знижуватися і далі. Ринки насправді більше не готові дати їм презумпцію невинності", вважає аналітик.
У той час як трейдери не очікували провалу єдиної валюти - хоч вона як і раніше вище середнього відносно долара з моменту появи в 1999 році - знецінення євро показує, що інвестори не бачать більше можливостей майже ніде в світі.
Євро минулого тижня знизився на 0,05% на основі індексів виваженої кореляції Bloomberg, які відстежують його курс відносно групи з дев'яти валют від долара до шведської крони. Євро ослабло на 0,2% до $ 1,2362 станом на ранок понеділка, з моменту закриття на 3 серпня, коли воно зросло на 1,7%. Він отримав 0,5 відсотка відносно долара минулого тижня. Середній курс з січня 1999 року становить $ 1,2087. Курс євро знизився на 0,3% до 96,90 ієни, піднявшись на 0,5% в минулий понеділок.
Навіть враховуючи стабілізацію євро, ціна його захисту від подальшого зниження збільшилася. Коефіцієнт посилення є найбільшим з часів 18 травня, коли Греція змушена була прийняти рішення щодо подальшого членства у валютному союзі.
Греція, Італія, Португалія, Словаччина, Словенія та Іспанія вже в рецесії, тому нездужання може поширитися на здорові економіки. Німеччина, на яку припадає близько 27% продукції єврозони, демонструє сповільнення зростання в останні чотири квартали до кінця березня з аналогічним періодом минулого року, оскільки замовлення на експорт впали.
Стратегічні компанії скоротили свої прогнози щодо євро в кожен з трьох місяців до липня, а економічні новини давали зрозуміти, що економічний прогноз погіршується. Середній прогноз аналітиків Bloomberg складений для валюти до кінця року, становить $ 1,23 за євро, в порівнянні з прогнозом $ 1,30 на 30 квітня.
"Вихід з кризи займе багато часу", заявив Бред Бехтель, керівник відділу продажів в Стемфорді, Faros Trading LLC, штат Коннектикут, який прогнозує, що євро може досягти $ 1,16 до кінця року. "Рішення дуже важко реалізувати, і це те, що сіє насіння сумніви на ринку. За цим, ймовірно, піде тимчасовий стрибок у курсі євро, а слідом за ним - слабкість і рух вниз", прогнозує аналітик.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас