Урожаю соняшнику і кукурудзи загрожує засуха — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Урожаю соняшнику і кукурудзи загрожує засуха

Аграрний ринок
562
Через засуху під загрозою опинився урожай соняшнику. Про це на прес-конференції повідомила начальник агрометеорології українського Гідрометцентру Тетяна Адаменко.
"Йде загибель соняшнику, хоча це дуже посухостійка культура. Адже навіть в 2010 році в Україні загибелі соняшнику від засухи не було", - заявила Адаменко.
За словами Адаменко, нинішня засуха має дуже негативний вплив на врожай пізніх культур, зокрема несприятливими є умови для цукрових буряків та картоплі. Крім того, дуже негативний вплив є на урожай кукурудзи: "Якщо в західних, північних і центральних областях України ситуація стабілізувалася і ми маємо нормальний урожай кукурудзи, то Дніпропетровська область - це суцільна біда, там уже йде списання посивів кукурудзи на біомасу, вона просто засохла, качани не наповнені зерном".
Зазначимо, що за I півріччя імпорт насіння кукурудзи збільшився на 28%, а експорт насіння кукурудзи зменшився більш ніж на 30% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Крім того, імпорт насіння соняшнику збільшився на 50% в порівнянні з першим півріччям 2011 року, експорт насіння соняшнику збільшився більш ніж на 27%.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас