Монті висловився за розширення незалежності урядів країн єврозони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Монті висловився за розширення незалежності урядів країн єврозони

216
Прем'єр-міністр Італії Маріо Монті висловився за більшу незалежність урядів країн єврозони від парламентів в справі врегулювання нинішнього боргової кризи в Європі. Про це повідомляє Deutsche Welle.
"Якщо уряди виявляться повністю пов'язаними рішеннями парламентів і не будуть мати рамок для ухвалення власних рішень, то це буде сприяти не стільки інтеграції, скільки розпаду Європу", - попередив він в інтерв'ю журналу DerSpiegel, оприлюдненому в неділю, 5 серпня.
На думку Монті, уряди, ухвалюючи рішення, звичайно, повинні орієнтуватися на свої парламенти, проте вони зобов'язані також і виховувати парламенти, відзначає агентство Reuters. Італійський прем'єр закликав своїх партнерів в єврозоні активно сприяти врегулюванню боргової кризи. "Та напруженість, яка в останні роки встановилася в зоні євро, вже набуває рис психологічного розпаду Європи", - констатував він.
Монті також зазначив, що якщо євро перетвориться на чинник розвалу Європи, то буде зруйнований фундамент самого проекту під назвою Європа.
Італійський прем'єр висловив думку, що врятувати європейську валюту все ще можливо, проте попередив, що для цього необхідно вживати рішучих заходів. Він також застеріг від постійного "закачування" все нових грошей. За словами Монті, велику користь принесе вже хоча б покращення комунікації між країнами єврозони після ухвалення рішень, оскільки неадекватне інформування про них лише підриває стабільність фінансових ринків.
Нагадаємо, 31 липня Монті дав оптимістичну оцінку боргової кризи єврозони, заявивши, що "бачить світло в кінці тунелю".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас