Один з найбільших авіаперевізників Європи IAG готується до виходу Іспанії з єврозони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Один з найбільших авіаперевізників Європи IAG готується до виходу Іспанії з єврозони

717
Один з найбільших авіаперевізників Європи International Consolidated Airlines SA (IAG) готує заходи на випадок виходу Іспанії зі складу єврозони, повідомляється в оприлюднених сьогодні матеріалах IAG. Подібне планування необхідно, враховуючи велику частку операцій групи на ринку периферійних держав єврозони, зокрема Іспанії, де зосереджена основна діяльність дочірньої структури - іспанської авіакомпанії Iberia.
Погіршення ситуації в іспанській економіці при збереженні конкуренції з боку бюджетних авіаперевізників призвело до збитків Iberia в I півріччі 2012 р. Після повільного зростання в 2011 р. іспанський ВВП скорочуватиметься в 2012 р. і 2013 р., прогнозують експерти. Аналітики IAG зараз прораховують можливі варіанти подальшого розвитку всіх підрозділів компанії при збереженні даного песимістичного прогнозу.
IAG регулярно проводить оцінку ризиків для компанії у зв'язку з борговою кризою в Європі. Для найкращого виконання даного завдання в IAG було створено спеціальний підрозділ, який проводить засідання кожні два тижні і займається винятково питаннями функціонування компанії в умовах боргової кризи в єврозоні. Зокрема, підрозділ проводить оцінку наслідків можливого виходу Іспанії зі складу єврозони, включаючи комерційні, адміністративні та системні питання.
International Airlines Group - третя за обсягами перевезень авіакомпанія в Європі після Air France-KLM і Deutsche Lufthansa. Утворена в січні 2011 р. шляхом об'єднання British Airways та Iberia. Холдинг має "прописку" в Іспанії, а його акції торгуються на фондових біржах Лондона і Мадрида. Головний офіс знаходиться в Лондоні. Авіапарк об'єднаного перевізника нараховує більше 400 літаків.
Тим часом обстановка в економіці Іспанії залишається непростою. Як показують офіційні статистичні дані, рецесія в іспанській економіці у II кварталі 2012 р. збільшилася на тлі вжитих урядом заходів фіскальної консолідації, покликаних допомогти країні подолати боргову кризу. Суворі заходи економії негативно відбилися на споживчому попиті і платоспроможності громадян.
Офіційні оцінки щодо іспанського ВВП за II квартал 2012 р., оприлюднені Національним інститутом статистики Іспанії (INE) 30 липня ц.р., свідчать про те, що економіка країни за звітні три місяці скоротилася на 0,4%, порівняно з попереднім кварталом ц.р., в той час як в I кварталі 2012 р. ВВП країни знизився на 0,3%. У річному вирахуванні ВВП Іспанії в II кварталі 2012 р. скоротився на 1%.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас