Sony і Samsung зможуть випускати BlackBerry-пристрої — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Sony і Samsung зможуть випускати BlackBerry-пристрої

704
Виробники смартфонів, такі як Sony і Samsung Electronics, зможуть випускати пристрої на платформі BlackBerry канадської Research In Motion.
Про це в інтерв'ю The Telegraph повідомив головний виконавчий директор компанії Торстен Хейнс.
"Ми не можемо підвищити масштаби виробництва, щоб конкурувати з компаніями, які випускають по 60 моделей смартфонів на рік, - заявив Хейнс. - Тому, щоб здійснити успішний запуск платформи BlackBerry 10, нам, мабуть, доведеться ліцензувати її комусь, хто зможе організувати більш вигідне виробництво, ніж це можемо зробити ми".
Хейнс повідомив, що вони розглядають кілька варіантів, включаючи варіант, що BlackBerry буде свого роду референсною платформою - тобто основою, шаблоном, на базі якого сторонні виробники зможуть створювати щось власне. Хейнс додав, що обговорення тих чи інших варіантів проходить з урахуванням того, яку вигоду вони зможуть принести у фінансовому плані.
Нагадаємо, що в даний час RIM демонструє погані результати. Компанія йде за Nokia, яка розгубила свої ринкові позиції, в I кварталі 2012 року вперше за останні 14 років, змістившись на друге місце серед найбільших виробників мобільників.
За прогнозом IDC, в період з 2012 по 2016 років частка платформи BlackBerry OS практично не зміниться і буде коливатися біля 6%. За обсягом поставок платформа залишиться на четвертому місці, поступаючись Android, Windows Phone і iOS. Для порівняння, кілька років тому компанія Research In Motion була найбільшим виробником смартфонів після Nokia.
Наприкінці червня компанія повідомила про квартальний збиток у розмірі 518 мільйонів доларів, у порівнянні із прибутком 695 мільйонів доларів роком раніше. За підсумками 3-місячного періоду вендор поставив на ринок 7,8 мільйонів смартфонів - на третину менше в порівнянні рік до року. Поточна вартість акцій компанії складає близько 7 доларів, тоді як якийсь час тому вони торгувалися за ціною 140 доларів за штуку, додає The Telegraph.
Падіння RIM Хейнс пояснює процесом переходу на нову платформу, тому що "з BlackBerry OS 7 ми не змогли б опинитися в майбутньому там, де ми хочемо бути, незважаючи на те, що ця платформа є чудовою". Нагадаємо, Торстен Хейнс приєднався до RIM в січні цього року, після чого відразу розпочав масштабні зміни. Вони включають скорочення кількох тисяч робочих місць.
Раніше вже ходили чутки про те, що Research In Motion врешті-решт погодиться ліцензувати свою платформу стороннім виробникам. Серед можливих виробників пристроїв на платформі BlackBerry були згадані Samsung Electronics і HTC.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас