Росія врятує Сирію від дефіциту енергоресурсів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія врятує Сирію від дефіциту енергоресурсів

Енергетика
550
Дамаск і Москва домовилися про постачання енергоресурсів до Сирії. Про це, як повідомляє РИА Новости, заявив віце-прем'єр близькосхідної держави з питань економіки Кадрі Джаміль.
Заступник голови уряду зазначив, що Сирія має брак сировини і нафтопродуктів у зв'язку з односторонніми санкціями країн Заходу. "Це незаконні санкції, і Росія взяла на себе завдання допомогти Сирії економічно в нинішніх умовах", - заявив Джаміль. За його словами, "конкретні кроки" для вирішення труднощів з енергоресурсами можуть бути зроблені в найближчі тижні.
В кінці травня міністр нафти Сирії Суфіан Алау (Sufian Allaw) заявляв, що через міжнародні санкції в країні виник дефіцит газу та палива, у зв'язку з чим відбулося суттєве зростання цін на цю продукцію. Алау розповідав, що сирійці шикуються в довгі черги, щоб купити паливо.
Американський посол в Сирії Роберт Форд відкидав версію про те, що причиною дефіциту енергоресурсів стали міжнародні санкції. Дипломат зазначав, що нестача палива з'явилася через його надмірну витрату військовими в боях з противниками режиму Башара Асада.
В даний час відносно Дамаска діють санкції Євросоюзу, США і Ліги арабських держав. ЄС ввів заборону для своїх компаній на закупівлі нафти в Сирії, а Америка закрила деяким сирійським чиновникам доступ до своєї фінансової системи. ЛАД заборонила своїм членам здійснювати операції з ЦБ Сирії, а також наказала припинити фінансування проектів в цій країні. Країни ввели обмежувальні заходи відносно режиму Асада у зв'язку з тим, що президенту держави не вдається вирішити конфлікт з опозицією мирним шляхом.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас