Україну забезпечать шкільними автобусами до 1 вересня 2013 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україну забезпечать шкільними автобусами до 1 вересня 2013 року

Казна та Політика
175
Секретар Ради національної безпеки та оборони (РНБО) Андрій Клюєв пообіцяв до наступного навчального року повністю виконати програму "Шкільний автобус". Про це він заявив, виступаючи на церемонії передачі шкільних автобусів Миколаївській області в селі Проліски Бориспільського району Київської області в п'ятницю.
"Вважаю, що ми до наступного навчального року відзвітуємо президенту України Віктору Януковичу про те, що програма виконана", - сказав А.Клюєв.
Він також підкреслив, що питання забезпечення якісної освіти є питанням національної безпеки.
За словами А.Клюєва, з 2003 року, коли була запущена державна програма "Шкільний автобус", в регіони надійшло 1090 автобусів. Він підкреслив, що за 2012 рік в регіони буде поставлено близько 1 тис автобусів, а в 2013 планується поставити 1370 машин.
Крім того, секретар РНБО висловив сподівання, що з 1 вересня 2013 року вся територія України буде забезпечена шкільними автобусами.
У свою чергу голова Миколаївської облдержадміністрації Микола Круглов заявив, що завдяки постачанню 37 автобусів область практично закриє проблему їх нестачі. За його словами, окрім 37 машин, придбаних за рахунок коштів держбюджету, Миколаївська область придбає 11 автобусів за рахунок нинішнього бюджету.
За словами М.Круглова, на даний момент область має близько 160 автобусів, за допомогою яких учні з віддалених населених пунктів доставляються в школи. Одначе, незабаром необхідно буде замінювати старі машини новими.
У свою чергу міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник нагадав, що всього в держбюджеті на 2012 рік передбачено 352 млн грн для закупівлі шкільних автобусів у рамках програми "Шкільний автобус". При цьому вартість одного автобуса становить близько 355 тис грн.
За словами міністра, кожна область в цьому році отримала близько 40 машин, а також постачання 48 автобусів було здійснено в АР Крим.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас