Марк Цукерберг вибув із десятки техномільярдерів світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Марк Цукерберг вибув із десятки техномільярдерів світу

1282
Після падіння акцій Facebook нижче 20 дол засновник найбільшої соціальної мережі світу Марк Цукерберг вибув зі списку десяти найбагатших мільярдерів в технологічній сфері. Про це повідомляє "Росія-24" з посиланням на агентство Bloomberg.
Статки Цукерберга впали до 10,2 млрд дол після того, як акції Facebook в четвер втратили 4% і опустилися нижче 20 дол.
Тепер 10-е місце в рейтингу техномільярдерів займає Джеймс Гуднайт, засновник компанії SAS, яка займається розробкою технологічного програмного забезпечення і додатків.
1 місце рейтингу, як і раніше, займає засновник Microsoft Білл Гейтс, чиї статки оцінюються в 61,6 млрд дол.
Акції Facebook дешевшають п'ятий день поспіль після виходу провального фінансового звіту та дослідження Bernstein Research, в якому стверджується, що справедлива ціна для Facebook - 19 дол за акцію (під час IPO акції були розміщені по 38 дол за штуку).
До цієї планки недалеко: в четвер акції Facebook вперше опустилися нижче 20 дол на тлі негативних очікувань щодо розпродажу співробітниками компанії їх пакетів. У них з 16 серпня закінчується період обмежень на розпорядження своїми пакетами, так що в період з серпня по листопад на ринку можуть з'явитися більше 1,8 млрд додаткових акцій компанії. В цілому з моменту IPO капіталізація Facebook скоротилася майже на 50 млрд дол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас