Казначейські зобов'язання для населення з'являться в середині осені - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Казначейські зобов'язання для населення з'являться в середині осені - НБУ

514
Валютні казначейські зобов'язання для населення, які планує випустити Міністерство фінансів, можна буде придбати вже восени. Про це розповів керівник Генерального департаменту банківського нагляду НБУ Олексій Ткаченко телеканалу "БТБ".
"Їх випуск планується на кінець вересня - початок жовтня", - зауважив він. При цьому, за його словами, покупцеві таких цінних паперів не доведеться пред'являти документи.
"У разі придбання казначейських зобов'язань на загальну суму до 150 тис. грн., ніяких документів не потрібно. Якщо понад 150 тис. грн., то людині необхідно мати при собі документ, що підтверджує її особу для ідентифікації", - зазначив Ткаченко.
"Згідно з чинним законодавством, доходи фізичних осіб, отримані за казначейськими зобов'язаннями, не обкладаються податком", - нагадав він.
Первинне розміщення казначейських зобов'язань Міністерство фінансів планує здійснювати через Ощадбанк України.
"Також Міністерство фінансів буде доводити раз на 10 днів котирування на продаж цих казначейських зобов'язань. Це пов'язано з тим, що буде вже накопичений дохід за відповідною ставкою. І, відповідно, щодня Ощадбанк буде ставити котирування на зворотний викуп. Це котирування буде відрізнятися від ціни продажу не більше, ніж на 1%", - запевнив представник НБУ.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас