Збій програми коштував брокерській компанії 440 млн дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Збій програми коштував брокерській компанії 440 млн дол

Фондовий ринок
1652
Збій електронної торгової системи брокерської фірми Knight Capital Group Inc. приніс їй збиток $440 млн, повідомили Вести з посиланням на газету The Wall Street Journal.
Knight Capital, один з провідних гравців на фондовому ринку США, в середу вранці попередила найбільші брокерські компанії Wall Street про неправильне відображення операцій через "технічні проблеми". У перші години торгів в США акції деяких компаній демонстрували незвичайні цінові коливання, внаслідок чого обсяги операцій з ними різко збільшилися.
У четвер Knight Capital заявила про те, що проблемне програмне забезпечення, яке розсилало "численні помилкові накази", було видалено з систем брокера. Причиною збою, за відомостями анонімного джерела в компанії, стала помилка в торговому алгоритмі.
Компанія оцінює збиток від збою на рівні $440 млн, що майже в 4 рази перевищує прибуток брокера за підсумками 2011 р., і в даний час вивчає стратегічні та фінансові варіанти, які сприяли б вирішенню проблемної ситуації.
Варіантів може і не знайтися, враховуючи, що компанія за 2 дні втратила дві третини вартості. Котирування Knight Capital в четвер впали на 49,7%. За підсумками торгів в середу папери брокера подешевшали на 33%.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас